Wat is een weblog?

Wat is een weblog?

Wat is een weblog?

Een weblog kan gezien worden als een collectie van publicaties die op een bepaalde volgorde worden weergegeven. Eigenlijk zijn het simpelweg allerlei artikelen die worden geschreven over een centraal thema en die vervolgens op een blog geplaatst worden. Een ding is in ieder geval een feit en dat is dat de kwaliteit van een weblog flink kan verschillen. Ook kan de neutraliteit een stuk losser zijn dan wanneer we het hebben over journalistieke artikelen. Feit is ook dat iedereen een blog kan beginnen, mocht jij dit ook willen doen, dan kan je erg gemakkelijk zo’n pagina aanmaken.

Het verleden

In het verleden werd een weblog vooral bijgehouden door een persoon. Deze persoon plaatste dan verschillende artikelen en dit kon eigenlijk gezien worden waarbij diegene een soort van dagboek bijhield van allerlei artikelen over een onderwerp. Dit was vroeger het geval, tegenwoordig zien we steeds meer blogs waar verschillende mensen artikelen op schrijven. Vaak is dit nog steeds over een soort onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan een blog over sport of over financiële onderwerpen. Echter schrijven meerdere mensen dan artikelen op dit blog en dit komt ook doordat dit soort blogs tegenwoordig ook gebruikt worden voor andere doeleinden, zo zijn er tegenwoordig namelijk ook speciale linkbuilding blogs voor SEO. Wat dit precies inhoudt vertellen we je graag in de volgende alinea.

Een linkbuilding blog

Met behulp van SEO willen bedrijven ervoor zorgen dat zij hoger in Google komen te staan. Om dit te realiseren zorgen zij er eerst voor dat ze een goed werkende website hebben die volledig is geoptimaliseerd. Wanneer dit het geval is, is het tijd om aan de slag te gaan met linkbuilding. Als je aan linkbuilding doet, dan zorg je ervoor dat er links vanuit verschillende websites naar jouw site toe gaan. Google ziet iedere link die naar jouw website toe gaat als een stem voor jouw website. Tegenwoordig is content enorm belangrijk en juist daarom verwerkt men deze links in blogartikelen. Er worden dus blogs websites aangemaakt om artikelen op te schrijven waar vervolgens dus een link in wordt geplaatst. Dit om je site hoger te laten scoren in Google.