Wat is een blogger?

Wat is een blogger?

Wat is een blogger?

Een blogger is een persoon die een blog schrijft. Een blog kun je namelijk voor meerdere dingen gebruiken. Veel bedrijven laten tegenwoordig blogs schrijven. Ze willen namelijk content blijven plaatsen op hun website. Een blog is hier een goede optie voor. Als je namelijk goede kwaliteit blogs op de website zet. Dan komt je website vaak ook hoger in Google. Dit zorgt er uiteindelijk weer voor dat je meer zult gaan verkopen. Dat is natuurlijk een doel wat veel bedrijven hebben. Over elke website kun je een blog schrijven. In een blog probeer je natuurlijk zowel informatie te geven en ook de aandacht te trekken. Ook is een blog vaak een stukje promotie voor een product of website.

Waar is een blog allemaal goed voor

Dit is dan vaak een hele slimme manier. Je zorgt er namelijk voor dat een bepaald product in de spotlight komt. Doordat je blogs schrijft en die op je website plaats lijkt het ook alsof je heel actief bent. Dit zorgt er dan gelijk voor dat mensen weten dat ze zekerheid hebben als ze bijvoorbeeld iets kopen. Vertrouwen is namelijk heel erg belangrijk als het gaat om online verkopen. Als een klant namelijk geen goed gevoel erbij heeft. Dan koopt de klant ook niks. Door een blog kun je dus vaak vertrouwen winnen. De blog moet er dan natuurlijk wel goed uit zien. Een blog hoef je niet alleen op een website te plaatsen. Het kan op veel meer verschillende plekken. Het kan bijvoorbeeld ook op instagram of facebook. En dan zijn er nog veel meer plekken waar je dit op zou kunnen laten zien. Als je namelijk een blog schrijft wil je dat iedereen het ziet.

Niet alleen online

Het schrijven van een blog is al iets wat heel lang gedaan wordt. Dit begon al vanuit vroeger. Vaak werd het vroeger in het dagboek geschreven. Denk bijvoorbeeld aan s werelds meest verkocht boek. Het Anne Frank dagboek is daarvoor een perfect voorbeeld. Het is zo populair omdat het is geschreven voor en tijdens de tweede wereldoorlog. Dit heeft veel mensen geraakt en omdat het nog niet heel lang geleden is zijn mensen heel nieuwsgierig wat er nou allemaal in stond. Ook dit is een vorm van een blog. Misschien niet marketing of sales gericht, maar toch werd het goed verkocht.