SEO betekenis

SEO betekenis

SEO betekenis

SEO staat voor Search Engine Optimization, wat er in het kort op neer komt dat er acties worden uitgevoerd aan de website ter verhoging van de kwantiteit en kwaliteit van verkeer naar jou website via organische zoekmachine-resultaten, klinkt best simpel toch?

Wat valt er dan onder SEO?

Om de ware betekenis van SEO te begrijpen zullen we het uitleggen in een aantal korte stappen, als je deze stappen begrijpt kun je op onze site verder lezen hoe je dit zelfstandig of met behulp van andere voor elkaar kunt krijgen.

Kwaliteit van het verkeer.

Je kunt alle bezoekers van de wereld aantrekken, maar als ze naar je site komen omdat ze op zoek zijn naar fitness oefening en jij verkoopt werkbanken om in de schuur te gebruiken gaat er iets niet goed. Dan heb je bezoekers welke verkeerd terecht komen en je wilt natuurlijk bezoekers krijgen welke geïnteresseerd zijn in jou onderwerp of jou producten!

Organische resultaten.

Advertenties vormen een aanzienlijk deel van de zoek resultaten, je vind ze altijd bovenaan, soms onderaan en ook aan de zijkant van de bevindingen op jou zoek term. Organisch verkeer is verkeer waarvoor je niet hoeft te betalen.

Hoe SEO werkt

Je zou een zoekmachine kunnen zien als een website die je bezoekt om een ​​vraag in een vakje te typen (of te spreken) en Google, Yahoo!, Bing of welke zoekmachine je ook gebruikt heeft een hele lange lange lijst met links naar webpagina’s die mogelijk jou vraag beantwoorden. Op basis van wat de zoekmachine denkt dat het beste antwoord is wordt het ook zo getoond in de zoek resultaten.

Maar ben je ooit gestopt om na te denken over wat en hoe deze websites in deze lijst terecht zijn gekomen?

Zo werkt het: De zoekmachine heeft een crawler, zie het als heel veel spinnetjes, welke elke dag aan het werk gaan en informatie verzamelen over alle inhoud die ze op internet kunnen vinden. De spinnen brengen al hun bevindingen terug naar de zoekmachine om een ​​index te bouwen. Die index wordt vervolgens door een algoritme gevoerd dat al die gegevens probeert te matchen met jou vraag.

Dit is het “SE” deel van “SEO”, de Search Engine (zoekmachine)

Het O-deel van SEO betekent “optimalisatie”, dit is waar de mensen die al die inhoud schrijven en deze op hun sites zetten, vervolgens die inhoud en die sites opsturen, zodat de spinnen begrijpen wat ze tegen komen en vervolgens als ze terug naar huis gaan de zoekmachine kunnen informeren over wat ze hebben gevonden.

Maar kun je je voorstellen dat niet iedere site even duidelijk is voor zo’n spin? Als de informatie niet logisch is weergegeven, of het duurt te lang voor een spin de informatie krijgt en hij wordt ongeduldig en gaat ergens anders eerst kijken, of noem nog maar wat redenen welke van invloed kunnen zijn op hoe goed de spin jou informatie vind.

Hier is een algemeen overzicht van wat er allemaal bij komt kijken:

Een SEO-vriendelijke site bouwen

Als je eenmaal klaar bent om aan het SEO avontuur te beginnen, is het tijd om die SEO-technieken op een site toe te passen, of deze nu nieuw is of een oude is die je verbetert.

Wij hebben een aantal pagina’s opgezet welke jou kunnen helpen met je optimalisatie:

  • Tekst optimalisatie
  • On-site optimalisatie (technieken)
  • Linkbuilding (stemmen op jou website)
  • Overige optimalisatie

Hopelijk hebben we zo een goed antwoord gegeven op “De betekenis van SEO”