Wat is bereik?

Wat is bereik?

Wat is bereik?

Waar staat bereik voor? Bereik is eigenlijk niets meer en niets minder dat het krijgen of geven van informatie aan de mensen om je heen. Dit kunnen veel mensen zijn en ook weinig. Als je bijvoorbeeld boodschappen doet met je man of met je vrouw, kinderen of vrienden en je stelt een vraag zou je bereik niet groot zijn omdat het is afgestemd op met wie je boodschappen doet. Dit kan ook veranderen als je bijvoorbeeld praat over bereik met een paar duizend man. Denk bijvoorbeeld bij een grote speech die je moet geven zoals wat Donald Trump deed toen hij president werd. Niet alleen heeft hij bereik gehad voor de mensen die allemaal voor hem stonden, nee hij heeft nog veel meer bereik dan je denkt. Dit komt namelijk door de online platformen die iemand kan hebben. Ook werd het overal in Amerika uitgezonden op tv. Op de straten liepen mensen met vlaggen en borden in de hand van Trump en nog veel meer.

Het veranderd steeds meer

Online hebben mensen namelijk ook veel meer bereik dan 10 jaar geleden. Dit komt omdat tegenwoordig sociale media een groot ding is in de samenleving van de wereld. Zo kan je iedereen makkelijk volgen met wat ze doen en is het halen of het krijgen van veel volgers voor veel mensen enorm belangrijk. Mensen die online veel volgers hebben, hebben dus ook veel bereik. Veel mensen kunnen namelijk gelijk zien als diegene iets nieuws neerzet op bijvoorbeeld instagram.

Online marketing

Dit is tegelijkertijd ook een voor van marketing. Omdat het tegenwoordig allemaal steeds meer via het online platform gaat zien bedrijven dat ook en maken daar gebruik van. Bedrijven huren mensen in die het kunnen promoten op instagram voor een x bedrag. Dit bedrag kan verschillen met de volgens dat ze hebben. Dit is meer en deels gebaseerd op de winst dat ze krijgen als ze het promoten. Het enige waar ze op moeten letten is dat het niet hun naam kost. Door een slecht product te promoten kan je namelijk best snel een slechte naam krijgen.