Wat is clickbait?

Wat is clickbait?

Wat is clickbait?

Een clickbait is een handig methode om een mensen naar jouw website te lokken. Het wordt tegenwoordig super veel gebruikt. Als je naar youtube kijkt zie je dat veel mensen een video posten met een hele interessante titel. Met deze titel proberen ze mensen te lokken om op de video te klikken. Op deze manier verdienen ze dan veel geld. Met websites werkt dit vaak wel iets anders. Met websites worden er ook clickbaits gebruikt. Hier wordt soms wel in gelogen zodat mensen sneller op je website klikken. Zo komt de informatie die in de titel staat vaak niet overeen met wat wordt aangeboden op de website. Op deze manier worden de mensen om de tuin geleidt, maar krijg je wel meer nieuws en clicks op je website. Je ziet deze dingen veel op youtube en websites van casino’s. De mensen worden vaak voorgelogen met geld of dingen waarvan ze snel rijk kunnen worden. Op deze manier worden de mensen binnen gehaald.

 

Hoe weet je of je erin ben getrapt?

Als je op een sensationele titel hebt geklikt en merkt dat je op een website komt die hier helemaal niks mee te maken heeft. Dan weet je dat je er in ben getrapt. Soms komt de titel wel overeen met de informatie op de website, maar dit is niet vaak het geval. Heel vaak moet je bij deze sites opletten dat je niet persoonlijke informatie invult. Anders kan er eventueel iets mee gebeuren waar jij niks van af weet. Vaak worden deze dingen ook gelinkt aan je woonplaats. Dit komt doordat Google kan zien waar jij woont. Dan zie je soms dingen die er gebeuren in je woonplaats

 

Wat zijn de voordelen van clickbait

Er zijn heel veel voordelen die je kunt benoemen. De belangrijkste is natuurlijk dat je meer clicks krijgt naar je website. Dit betekent vaak dat je hiermee geld kunt verdienen. Omdat er meer mensen op je website zijn, betekent dit vaak dat er mensen producten kopen. Dit betekent dat jij dan winst kunt maken. Op deze manier kun je met een lokkende titel meer winst pakken voor je bedrijf.