Wat zijn clicks?

Wat zijn clicks?

Wat zijn clicks?

Clicks zijn de handelingen die je in principe doet om op een website te komen. Dit kan je bijvoorbeeld zien in een blog met blauwe woorden. Deze blauwe zinnen/woorden zijn een link naar een website. Dit noem je ook wel een koppeling. De website-eigenaar kan dan zien hoe je op de website bent gekomen. Zo kan de eigenaar dus kijken hoeveel mensen op een bepaalde link hebben geklikt en kan die kijken wat er goed werkt voor zijn website. Ook kan hij bij de links kijken die niet goed werken. Deze kan hij dan vervangen of op een andere manier toevoegen zodat er wel op deze links worden geklikt. Voor een website is dit heel belangrijk, dit komt doordat de website meer verkeer krijgt en eventueel geld ermee kunnen verdienen. Clicks staat in het Nederlands voor de term kliks. Soms kan het ook zijn dat je op een telefoon nummer klikt en deze dan ook gelijk kan bellen. Dit kan soms handig zijn als bedrijf als je snel bereikt wilt kunnen worden.

 

Waarom wordt er gemeten in clicks?

Er wordt gemeten in clicks omdat het voor de adverterende of degene die de advertentie plaatst het interessant is hoe vaak er wordt gekeken. Doordat mensen klikken op je advertentie weet je dat die werkt. En als dat niet zo is weet je dat ook. Dit is vooral belangrijk omdat dit om geld gaat. En als je geldt besteed aan adverteren wil je ook dat dit winstgevend is voor je bedrijf. Doordat je de clicks kan meten weet je ook gelijk of het wat opbrengt.

 

Click through ratio

Bij een click through ratio wordt er gekeken of er mensen naar de eerste click ook door gaan naar de website en een actie uitvoeren. Op deze manier wordt er gekeken of mensen ook daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in het geen wat wordt aangeboden op de advertentie. Dit is belangrijk voor de website-eigenaar zodat hij kan zien dat de advertentie ook echt werkt. Door de advertentie aantrekkelijk te maken met bijvoorbeeld een goede actie. Kan je ervoor zorgen dat de click through ratio ook veel hoger is bij deze links.