Wat is CSS?

Wat is CSS?

Wat is CSS?

CSS is een belangrijk onderdeel met het opbouwen van je website en het mooi maken hiervan. CSS staat voor cascading style sheets, dit is in principe het grafische gedeelte van je website. CSS is daarmee een onderdeel van je HTML-code en hiermee kan je een site grafisch mooi opmaken. Dit betekent dat je een website creatief kan maken en iedere pagina mooi kan opmaken met aparte blokken en mooie kleuren. Dit vind een bezoeker fijn en kan hiermee makkelijk een weg door je website maken. Dit is ook allemaal handig voor je SEO waarde en kan je positie in de rankings van Google verbeteren. Met CSS kan je dus de opdeling van je site bepalen en bijvoorbeeld de lettertypes. Het fijne hieraan is dat het automatisch op de gehele website wordt toegepast. Dit betekent dus ook dat iedere pagina gelijk staat aan elkaar.

Dit scheelt natuurlijk heel veel tijd en geld als je dit allemaal handmatig op iedere pagina moet aanpassen. Hiermee zorgt CSS ervoor dat je meer tijd hebt voor andere dingen dan alleen je website. Met CSS kan je ook goed je site onderhouden. Het voordeel van CSS is ook dat het onderhouden wordt door iedere browser. Dus het maakt voor de klant niet uit op welke internet browser je je website moeten bezoeken. Dit is natuurlijk heel belangrijk voor de toegang van je website. Want sommige mensen gebruiken Safari en andere weer Google Chrome. Het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt.

Voordeel van cascading style sheets

Het voordeel van een cascading style sheets gebruiken is dat het veel waarde heeft voor SEO. Doordat jij een goed overzichtelijke website hebt gebouwd kan Google gemakkelijk informatie uit je website halen. Deze informatie hebben nodig om je site te kunnen ranken in Google. Dit is belangrijk voor je onderneming, dit komt doordat je hoog in de rankings staat ook veel meer bezoekers krijgt op je website. Dit kan dan weer zorgen voor meer bezoekers en eventueel meer klanten en winst. Het is belangrijk dat je hierbij wel aan alle regels van SEO voldoet om een kans te maken op een betere positie.