Wat is duplicate content?

Wat is duplicate content?

Wat is duplicate content?

Duplicate content, heb jij hier wel eens van gehoord? Wij geven jou graag wat meer informatie over dit onderwerp. Mocht jij hier nog nooit van gehoord hebben en wil je er meer over weten, dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Duplicate content is namelijk absoluut iets dat je moet zien te voorkomen als je met SEO bezig bent. Met behulp van SEO proberen bedrijven ervoor te zorgen dat hun website hoger in Google komt te staan. Je past bepaalde strategieën toe op je website en hiermee zorg je ervoor dat Google je website beter gaat beoordelen. Een belangrijk onderdeel van SEO is content. Een website met veel goede content zal namelijk hoger in Google komen te staan. Tenminste, wanneer je ook aan de slag gaat met zoekwoorden, hier gaan we zodadelijk verder op in.

Goede content om beter te scoren

Wanneer je goed wilt scoren in Google heb je zoals gezegd dus goede teksten nodig, heb je deze niet dan wordt het al snel een lastig verhaal. Een goed voorbeeld van content die als slecht wordt gezien is duplicate content. Dit betekent eigenlijk dat je bestaande content op je website zet. Denk hierbij aan teksten van een andere website of aan teksten die je al op meerdere pagina’s op je eigen website hebt staan. Het is in ieder geval nooit aan te raden om dit te doen. Mocht jij duplicate content op je website hebben staan, dan is het zeker aan te raden om deze content te verwijderen en om hier nieuwe content voor te schrijven. Mocht jij goede content op je website willen plaatsen, dan raden we het aan om de volgende alinea eens goed door te nemen.

Unieke landingspagina’s

Wanneer je wilt scoren op een bepaald zoekwoord, dan is het aan te raden om hier een specifieke landingspagina voor te schrijven waarin je het zoekwoord 1 tot 2% laat terugkomen. Tevens is het een goed idee om zoveel mogelijk woorden over dit onderwerp te schrijven. Blijf er wel altijd voor zorgen dat het waardevolle content is voor de lezer. Dit is niet alleen iets waar Google waarde aan hecht, dit zorgt er ook voor dat de kans een stuk groter wordt dat mensen ook daadwerkelijk klant bij je worden. Tevens zal je ervoor moeten zorgen dat de content zo uniek mogelijk is.