Wat is een caption?

Wat is een caption?

Wat is een caption?

Een caption is een onderschrift wat je bijvoorbeeld onder een foto of een afbeelding kan neerzetten. Dit kan je bijvoorbeeld zien bij mensen op instagram. Die plaatsen dan een foto van zich zelf en zetten als onderschrift iets leuks wat ze aan het doen zijn. Dit doen ze meestal om de kijker iets meer informatie te geven over de foto of wat ze aan het doen zijn. Dit is belangrijk omdat je kijker wel moet weten waar ze naar kijken, vooral als het om belangrijke informatie gaat. Wat moet er in dit onderschrift staan? Vaak geef je aanvullende informatie, maar het moet niet alle informatie zijn. Je geeft gewoon wat extra informatie over de afbeelding. Dit is belangrijk omdat mensen niet altijd alles lezen en soms bijvoorbeeld alleen naar de afbeeldingen kijken. Op deze manier zorg je ervoor dat je voor iedereen informatie beschikbaar hebt op je website.

 

Hoe stel je dit onderschrijft op?

Een caption kan je op meerdere manieren opstellen. Maar het is altijd belangrijk dat het onderwerp er 100 procent in terug komt. Op deze manier weet je lezer waar over het gaat. Het is ook super belangrijk voor je lezer dat er niet super veel tekst staat. Daarom is het belangrijk dat er niet teveel tekst staat, maar wel belangrijke informatie, dus kort en krachtig. Ook is het voor je belangrijk dat de afbeelding of foto in verbintenis staat met de tekst. Op deze manier kan de lezer dit aan elkaar linken. De caption moet ook voor nieuwe informatie zorgen en niet de informatie in de tekst herhalen.

 

Voordelen van een caption

Het onderschrift zorgt ervoor dat mensen sneller geïnteresseerd raken in je informatie. Op deze manier lezen meer mensen je tekst en krijg je meer verkeer op jou post. Daarnaast zorg je ervoor dat de lezer meer informatie tot zich krijgt. Er zijn ook nadelen, mocht het onderschrift niet goed gemaakt zijn. Kan het zo zijn dat de lezer alles verkeerd begrijpt en helemaal geen informatie tot zich krijgt. Daarom is het belangrijk dat je een goed onderschrift bedenkt en erin zet.