Wat is een server log?

Wat is een server log?

Wat is een server log?

Een server log is iets wat je steeds vaker ziet terugkomen als je een server hebt. Een server log is een bestand in tekst formaat waarbij ruwe data van alle activiteiten hebben plaatsgevonden op een website. Hierbij kun je denken aan alle instanties waarbij browser of webcrawlers informatie kunnen opvragen over pagina’s van een specifiek domein. Deze logs bieden informatie aan over de werking van een website en hierdoor kan gebruik gemaakt worden om mogelijke problemen op te sporen. Maar wat is nu een server log precies en wat kan dit bestand voor impact hebben als het gaat om zoekmachine optimalisatie.

Iedere keer als er een activiteit plaatsvindt op een website is het van belang dat er een regel wordt toegevoegd op de server log. Hoewel veel van deze acties niet van belang zijn voor individueel aspect kunnen er zeker problemen verwerkt mee worden en opgespoord mee worden. Hierdoor is een grondige analyse van data een toepassing dat van belang is. Om deze reden is het goed om te kijken naar de mogelijkheden. Hierdoor weet je zeker dat je een goede keuze zult maken en dat je alles zult opsporen.

Wat kun je met een server log bepalen

Er zijn natuurlijk een aantal fouten die je met behulp van een server log kunt analyseren en kunt traceren. Hierbij is het goed om bijvoorbeeld na te gaan op welke wijze webcrawlers de website doorzoeken. Daarnaast kun je ook kijken wanneer een website gehackt is met als doel span content te verbergen en daarbij worden ook gehackte pagina’s opgespoord. Middels externe links is die ook niet meer te functioneren en daarnaast is het ook een goede aanvulling op de 404 meldingen in de Google Search Console om zodoende foutieve server response op te sporen. Kortom er zijn genoeg mogelijkheden en het is zeker goed om hierover informatie op te zoeken zodat je de beste keuze weet.

Hoe krijg je toegang tot een server log?

Tot slot is het natuurlijk ook van belang om te kijken naar de mogelijkheden om een server log te kunnen inzien. Dat is natuurlijk erg lastig en om deze reden is het goed om hier voldoende aandacht aan te besteden. je kunt  een server log het makkelijkst raadplegen door een website te raadplegen of in te loggen op de hosting. als je inlogt op de hosting kun je namelijk eenvoudig inzicht verschaffen van de mogelijkheden. Mocht je er niet uitkomen? Dan kun je contact opnemen met een specialist,