Wat is een website?

Wat is een website?

Wat is een website?

Wat is een website? Na het lezen van dit artikel weet je straks precies wat een website is en waar een website momenteel aan moet voldoen. Het hebben van een website is namelijk iets dat zeer belangrijk is. Tenminste, wanneer je met je onderneming wilt doorgroeien. Een website is eigenlijk een verzameling van verschillende elementen. Denk hierbij aan content en aan webpagina’s. Dit wordt vervolgens gepubliceerd op een of meerdere servers. Met behulp van het internet kan je een website bekijken. Op het moment dat je een website wilt laten maken, dan zal je een domeinnaam aan moeten schaffen, dit is de naam van de website. Nadat je deze aan heb geschaft zal je voor een bepaalde hosting partij moeten kiezen. Deze partij zal ervoor zorgen dat je site 24/7 online is.

Belangrijke eisen

Wanneer je een site gaat laten maken, dan zijn er een hoop eisen waar deze aan moet voldoen. Via je site wil je natuurlijk nieuwe klanten werven en dat kan alleen als je site er erg goed uitziet, heb je een site die verouderd is, dan haken mensen al snel af. Zorg er dus voor dat deze modern is en uitdaagt om in actie te komen. Ook zal de website een duidelijk beeld moeten schetsen van het imago van je bedrijf. De webdesigner zal bij het bouwen van de site goed naar jou moeten luisteren, jij weet immers alles van je onderneming. Naast het design is het ook belangrijk dat je site goed geoptimaliseerd is. Dit houdt in dat deze snel is, maar ook dat de meta’s titles en descriptions er goed uitzien.

Vindbaarheid

Op het moment dat je site eindelijk staat is het tijd om aan de slag te gaan met de vindbaarheid. Waarom zou je immers een site bouwen als deze niet door mensen gevonden wordt. Je site vindbaar maken gaat gelukkig erg gemakkelijk. Er zijn verschillende manieren waarop je je site vindbaar kunt maken. Denk hierbij aan de volgende manieren:

  • Met behulp van SEO, je laat je website organisch stijgen in de zoekmachines
  • Social media, hier kan je een hoop mensen mee bereiken
  • SEA, als het ware adverteer je zo in Google