Wat is website immigratie?

Wat is website immigratie?

Wat is website immigratie?

Wanneer je een website hebt en je deze wilt verhuizen naar een ander domein, dan is er sprake van website immigratie. Ook is er sprake van dit begrip op het moment dat je een website grotendeels opnieuw inricht. Wanneer je aan migratie doet, dan is er een kans dat je website qua ranking even wat terugkomt in Google en dat is natuurlijk minder. Echter zijn er gelukkig manieren waarmee je dit kunt voorkomen en hier gaan we je onderstaand meer informatie over geven. Echter zal je er met website immigratie juist voor willen zorgen dat je website verbeterd wordt en dit zorgt er na verloop van tijd weer voor dat je juist hoger in Google komt te staan.

De definitie

Wanneer we kijken naar de definitie van dit begrip, dan kunnen we uitleggen dat een website wordt gehost via een server. De locatie van de server kan variëren, echter zijn de pagina’s op de website aan een specifieke URL gekoppeld, deze URL is uniek. Kies je ervoor om pagina’s over te zetten naar een ander domein, dan veranderen de URL’s, wanneer dit het geval is hebben we het over immigratie. De URL’s zijn dus veranderd en hierdoor zal Google deze ook niet meer herkennen en zak je weg in de zoekresultaten. Zaak is wel om dit meteen aan te pakken, wanneer je zakt in Google, dan krijg je al snel een stuk minder bezoekers en dat wil je natuurlijk niet.

Ranking

Wanneer je een nieuwe site maakt, dan zal Google deze dus ook opnieuw moeten indexeren. Google zal opnieuw moeten bepalen wat de waarde van de site is. Aan te raden is om redirects te maken. Hiermee zorg je ervoor dat de ranking waarde behouden blijft. Wat ook verstandig is, is om het nieuwe domein te melden bij Google. Wanneer je dit doet zal Google het domein namelijk eerder indexeren en zal het dus ook eerder vindbaar zijn en dat is natuurlijk top. Kortom, je ranking hoeft niet meteen helemaal te verdwijnen op het moment dat je aan integratie doet, feit is wel dat het verstandig is om bovenstaande tips toe te passen.