Wat is rankbrain?

Wat is rankbrain?

Wat is rankbrain?

Rankbrain is een programma wat ontworpen is door Google. Dit programma is super belangrijk voor Google, hierdoor kunnen ze zeggen dat ze een van de beste zoekmachines zijn ter wereld. Rankbrain zorgt ervoor dat alle zoekresultaten en zoekwoorden worden gecontroleerd en eventueel verbeterd kunnen worden. Daarnaast is Rankbrain zelflerend en hoeft er handmatig niks toegepast te worden. Er moet natuurlijk wel regelmatig een update komen die rankbrain in de lucht houdt. Dit programma zorgt ervoor dat het voor de gebruiker makkelijker is om zoekwoorden te gebruiken en zo op hun doel terecht komen. Zo kan je bijvoorbeeld als je een hamer nodig hebt, op Google hamer in tikken en zo krijg je al alle winkels die dicht bij je in de buurt zijn die een hamer verkopen. Of natuurlijk online op een online winkel zoals een webshop. Rankbrain staat in een lijstje van kunstmatige intelligentie en is heel belangrijk voor de toekomst

Hoe gaat rankbrain te werk?

Het voordeel is dat dit programma niet afhankelijk is van specifieke zoekresultaten. Zo kan je teksten schrijven zonder de zoekwoorden te gebruiken. Dit checkt rankbrain namelijk zelf en zorgt ervoor dat je content gezien kan worden door anderen. Het programma kijkt bijvoorbeeld wel naar eventuele links die leiden naar je bedrijf. Het voordeel is dat het programma zelflerend is en zo zelf steeds slimmer wordt en naar meer unieke zoekwoorden zoekt. Zo is het zo dat over enkele jaren het programma perfect is en alles perfect zou uitvoeren. Het is een uniek programma wat nog niet is gemaakt, dit komt omdat het heel veel geld en tijd kost.

Wat kan SEO hier tegen doen?

In principe kan SEO hier niet veel aan doen. Tegenwoordig kan SEO nog heel bepalend zijn voor je bedrijf om je te kunnen ranken in Google. Maar over een tijdje valt het stukje content hierbij weg. Op dat moment is Rankbrain zo slim en heeft het zoveel data ontvangen van verschillende soorten content. Dan is er een kans dat hij alle zoekwoorden zelf kan toevoegen en dat deze ook goed zijn. Op deze manier kan je misschien je bedrijf aanpassen om dit wel weer te kunnen doen.