Wat is structured data?

Wat is structured data?

Wat is structured data?

Structured data zorgt ervoor dat webcrawlers eenvoudiger en gemakkelijk de informatie van een website kunnen lezen. Hierdoor zijn webcrawlers in staat om de meest relevante data snel en nauwkeurig te doen verzamelen. Dat is natuurlijk erg prettig, want hierdoor wordt niet alleen de data gebruikt om de ranking in zoekmachines te bepalen, maar ook om rich snippets te weergeven. Maar wat is structured data nu precies en hoe helpt deze informatie je bij zoekmachine optimalisatie? Hierover lees je hieronder meer! Mocht je naar aanleiding van deze pagina nog additionele vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Definitie structured data

Het is goed om te benoemen dat een structured data direct wordt toegevoegd aan de HTML markup. Zoekmachines gebruiken hierbij veel informatie om rich snippets te genereren. Dit is over het algemeen extra informatie die aan links in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google worden weergeven. Veel websites worden gegenereerd op basis van deze informatie in een database. Wanneer deze data naar de HTML code wordt omgezet kan het lastig worden voor webcrawlers om deze informatie te interpreteren. Het is dus goed om te benoemen dat structured data een belangrijk onderdeel is waarbij het aan te raden is om het zo eenvoudig mogelijk te houden om zodoende informatie te lezen en later goed weer te geven in de zoekresultaten.

Vervangt structured data de zoekwoorden?

Nee, de tijd van zoektermen is nog zeker niet voorbij, maar de nadruk op specifieke woorden en zinnen wordt wel steeds minder. Door het gebruik van neurale netwerken en de menselijke manier worden de zoekresultaten hedendaags bepaalt. Hierdoor hebben zoekresultaten niet meer dezelfde betekenis als voorheen. Hoewel structured data geen vervanging is van keywords is het zeker wel een complementaire strategie die voor mobiele browser niet kan ontbreken in de online marketingwereld. Heb jij geen idee of jouw structured data van jouw website goed staat? Dan is het zeker aan te raden om een specialist hier naar te laten kijken. Hierdoor weet je zeker dat je ee goede keuze zult maken en dat de website up to date is conform de laatste ontwikkelingen.

Wist je dat je met structured data tools zoals Google of Bing het mogelijk maakt om websites beter te laten ranken op basis van eenvoudig doorzoekbare informatie op een bepaalde pagina? Dat is natuurlijk erg prettig en daarom is het zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden.