Wat is win win?

Wat is win win?

Wat is win win?

Win win is een term die veel mensen wel kennen. Dit wordt gebruikt als het voor beide partijen een voordeel is. Dit is natuurlijk heel erg fijn om te zien. Vooral als je zelf ook in zo’n situatie zit. Veel bedrijven proberen dus altijd een win win situatie met de klant te vinden. Het is voor hun dan een win en voor de klant ook een win. Dit zorgt er automatisch weer voor dat de klant tevreden is. Als een klant tevreden is komt de klant ook eerder terug. Een terugkerende klant is vaak heel erg fijn. De klant is dan vaak tevreden en hoef je ook minder uitleg te geven. Veel bedrijven hechten veel waarde aan terugkerende klanten. Hier doen ze dan ook hun uiterste best voor om dit te regelen.

Beide partijen blij ermee

Alleen in wat voor situaties is een win win nog meer erg handig. De meest voorkomende situatie is dus als de klant een product koopt. Alleen je hebt nog veel meer situaties. Ook heb je situaties die niet tussen een bedrijf en een consument gaan. Je hebt namelijk ook situaties dat een consument iets aan een consument verkoopt. Bijvoorbeeld een oude tv. Hij wilde hem eigenlijk weggeven aan iemand. Alleen nu biedt iemand er nog 20 euro voor. Dan is het ook een win win. De tv kan nog gebruikt worden dus de een is blij en kan tv kijken voor maar 20 euro.

Elkaar blij maken

En de ander had verwacht er niks meer voor te krijgen er krijgt er nog 20 euro voor. Dit is dus ook een win win situatie. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer van dit soort situaties. De term win win klinkt voor veel mensen ook erg lekker. En dit is natuurlijk ook zo. Het levert namelijk voor beide partijen wat op. Daarom noemen ze het ook een win win. Als het namelijk voor de ene partij niks oplevert is het geen win win. Natuurlijk hoeft het niet altijd om geld te gaan. Het kan in heel veel verschillende vormen. Ook is elkaar helpen een groot onderdeel hiervan.