Wat is automotive?

Wat is automotive?

Wat is automotive?

Het woord automotive heb je wellicht wel eens voorbij horen komen. Misschien heb je er in het dagelijks leven niet veel mee te maken, dan weet je waarschijnlijk niet wat het precies betekend. Het kan ook zijn dat je zelf werkt met automotive, wellicht verkoop je bij automotive, of ben je er als één van de eersten bij als het gaat om de productie of verkoop van een auto, motor of andere automobielen.

Automotive is eigenlijk een verzamel naam voor de bedrijven die werkzaam zijn rondom de verkoop en productie van automobielen. Het kan hierbij zijn dat de automotive verkoopt aan consumenten, maar ook het opstellen van leasecontracten speelt hierin mee. Ook het klaar maken van gemotoriseerde voertuigen in de garage – voor de consument – is een onderdeel van automotive. Het kan ook zijn dat je er vanaf het begin bij bent en dat je de auto rijklaar maakt vanuit het productie proces. Dit zijn allemaal onderdelen van de verzamel naam automotive, het is dus zowel verkoop als productie.

In het begin van de autoproductie lag Amerika, zo’n 10 jaar lang, voor op de rest van de wereld. Er werden hier meer auto’s geproduceerd en verkocht en dit heeft dus een redelijk lange tijd stand kunnen houden. Amerika was hier destijds zelf erg trots op en wilden daarom verder met het produceren en ontwikkelen van gemotoriseerde voertuigen. Na een aantal jaren kwamen de Chinezen steeds dichterbij, zij gingen steeds meer auto’s produceren en deze verkochten uiteindelijk ook beter. Op een gegeven moment begon China, Amerika zelfs in te halen met de productie van de auto’s. In China werden niet alleen de auto’s verbeterd en dus ook meer verkocht, maar ook motoren en andere auto mobielen vielen goed in de smaak.

Het wordt woord automotive is een samengesteld woord. Het woord ‘autos’ is Grieks voor ‘zelf’. Hierop volgt het woord motive, dit woord komt van het Latijnse woord ‘motivus’ en dit betekend ‘beweging’. Wanneer je deze twee woorden samenvoegt krijg je dus ‘zelfbeweging’. Dit duidt op het voertuig wat aangedreven wordt door een motor, het is dan dus een zelf aangedreven voertuig. Het kan duiden op een auto, maar ook op een vliegtuig of een ander automobiel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een brommer of een jetski, deze worden ook aangedreven door een motor.

De laatste tijd zie je steeds dat producten die een motor bevatten, vervangen worden door een elektrische variant. Zo heb je de standaard benzine/diesel auto die nu vervangen wordt met een elektrische, oplaadbare auto. Maar ook scooters worden steeds meer elektrisch of worden vervangen voor een elektrische fiets. Dit komt allemaal door de te hoge Co2 uitstoot die veroorzaakt wordt door de ‘ouderwetse’ voertuigen die wij kennen. Mensen worden zich steeds meer bewust van de schade die het milieu oploopt door gebruik te maken van die vervuilende voertuigen, en dit proberen veel bedrijven nu te verminderen. Steeds meer mensen beginnen in te zien dat de uitstoot van gemotoriseerde voertuigen slecht is voor het milieu. Er worden steeds meer elektrische voertuigen verkocht en er gaan dus ook steeds meer mensen rijden in een elektrische auto, of op een elektrische scooter of fiets.