Wat is B2C?

Wat is B2C?

Wat is B2C?

Wat is b2c? Dit is bij veel mensen een helder begrip. b2c staat voor business to consumer. Dus op zijn nederlands bedrijf naar de consument. Bijna iedereen krijgt hier in het dagelijkse leven mee te maken. Iedereen koopt namelijk wel eens wat in de supermarkt of in een andere winkel. Dan praat je natuurlijk over b2c. De prijzen van b2c zijn vaak veel hoger dan als het gaat om b2b. b2b is namelijk van bedrijf naar bedrijf. Dit gaat vaak over grotere aantallen. Hierdoor kunnen ze ook een lagere prijs krijgen. Elke winkel die aan een consument iets verkoopt is dus b2c. Hun klanten zijn dan ook de consumenten. Iedere winkel heeft natuurlijk zijn eigen soorten klanten.

Verschillende winkels

Een bloemenwinkel heeft namelijk vaak hele andere klanten dan de slager. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de behoeftes van mensen. Iedere winkel heeft dus wat klanten. En sommige winkels hebben ook heel erg veel of bijna geen klanten. Dit ligt er natuurlijk ook maar aan waar de winkel zit. In een drukke stad is de kans het grootst dat je meer klanten krijgt dan in een woonwijk. Dit zijn dan ook vaak afwegingen die een eigenaar moet maken. tegenwoordig zie je ook dat het online verkopen erg is gegroeid. Je ziet dan dat grote bedrijven zoals een bol.com of een amazon hier veel profijt van hebben. Dit is vaak ook b2c. Veel mensen bestellen tegenwoordig wat op het internet. En dit zorgt ervoor dat veel webshops overuren draaien.

Producten kopen vanaf de bank

Dit is vooral nu in de corona tijd niet normaal soms. Doordat in de lockdown bijna alle winkels dicht waren moest het allemaal online. Dit is natuurlijk een hele grote veranderingen. Ook best onhandig vinden veel mensen. Je kunt niet meer even snel naar een sportwinkel. Alleen hier profiteren bedrijven die producten online verkopen zeker van. Dat is dus ook het speciale aan deze tijd. Ook vinden veel mensen het ook wel fijn om een product te kopen als ze op de bank zitten. Dit was natuurlijk voor veel ouderen mensen iets wat ze nog nooit mee hadden gemaakt.