Wat is een ftp?

Wat is een ftp?

Wat is een ftp?

Een ftp wordt erg veel gebruikt door mensen. Alleen veel mensen weten eigenlijk niet wat het betekent. De betekenis van ftp is file transfer protocol. De naam zegt het natuurlijk al een beetje wat het doet. Het is een standaard netwerkprotocol dat gebruikt wordt om een computerbestand te delen. Dit is vaak tussen een client en een computer netwerk. Of tussen een server dat gebeurd ook vaak. Als je de verbinding tot stand wilt brengen dan gebruik je altijd een FTP client software.

Actieve en passieve modus

Het bestaat al een best lange tijd. File transfer protocol bestaat als vanaf 1971. Toen waren ze hier al mee bezig. Dat is dus al best lang geleden. Toen ging het natuurlijk niet zo soepel als nu. De software is veel verbeterd in de afgelopen tijd. Voordat de ftp op een tcp/ip werkte ging het eerst via de NCP. Veel mensen hebben nu geen idee meer wat een NCP is. Dit komt omdat dit niet meer gebruikt wordt. Een TCP/IP is veel handiger. Er zijn in de tussentijd meerdere versies verschenen die het veel makkelijker maken. Dit gaat in de toekomst nog veel makkelijker worden. Een FTP kun je op de actieve en op de passieve modus laten werken. Dit is natuurlijk super handig. Als hij werkt op de actieve modus dan zal de client data ontvangen via poort m.

Goede handleiding

Veel mensen die hier geen ervaring mee hebben vinden dit erg lastig. Daarom is het goed om jezelf hierover in te lezen. Ook als je het aanschaft krijg je altijd een handleiding erbij. Dit zorgt ervoor dat je ook zonder ervaring er uit kan komen. Dit is natuurlijk heel erg fijn. Iedereen moet namelijk nieuwe dingen kunnen leren. Doordat veel mensen het gebruiken kun je ook altijd om hulp vragen. Dit is voor mensen die er niet uit komen. Dit is helemaal niet erg natuurlijk. Sommige onderdelen of stappen zijn inderdaad wat lastig. Het is wel een stuk makkelijker dan vroeger. Weinig mensen hadden toen ervaring hiermee. Dit zorgde ervoor dat weinig mensen er gebruik van konden maken. Ook vonden mensen het veel te moeilijk.