Wat is een subliminale boodschap?

Wat is een subliminale boodschap?

Wat is een subliminale boodschap?

Als we kijken naar een subliminale boodschap is dit voornamelijk informatie die wordt overgedragen zonder dat de ontvangen bewust waarneembaar is. Het zou dus kunnen aanzetten tot een specifiek gedrag zoals het aanschaf van een product of het manipuleren van personen. Maar wat is een subliminale boodschap nu precies en hoe gaat het precies in zijn werking. Hieronder lees je meer informatie over dit proces zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

Definitie subliminale boodschap

Als we kijken naar de definitie staat een subliminale boodschap voor een verborgen boodschappen dat als marketing methode wordt gezien door James Vicary die ontwikkeld is in de jaren vijftig. Zo wordt een film standaard vertoond met 25 beelden per seconde, waarbij op slechts 1 beeld een boodschap werd vermeld zoals koop popcorn. Het aantal verkopen van de producten zouden naar aanleiding van deze strategie verdubbelen, maar later gaf hij toe dat de resultaten verzonnen waren en dat niemand de effectiviteit heeft kunnen bewijzen. Echter, worden toch vaak zulke berichten gebruikt als grap of met als doel een bewuste onder het mom baat het niet schaad het niet uit te brengen. Zo zie je vaak in films dat er gebruik gemaakt wordt van deze marketingstrategie, maar voor velen onder ons merk je het amper. Om deze reden is het zeker aan te raden om dit in de gaten te houden.

Jouw boodschap verbergen in een filmpje

Als je een filmpje aan het opnemen bent is het zeker aan te raden om eens te kijken naar de mogelijkheden om jouw boodschap op te nemen in een filmpje. Je wilt er immers zeker van zijn dat je er alles aan doet om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk mensen kunt gebruiken met jouw doelstellingen. Om deze reden kan het zeker aan te raden zijn om een subliminale boodschap toe te passen zodat je optimaal kunt genieten van de mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden hiervan? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuzes zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan en laten we eerlijk wezen, dat is natuurlijk wel zo prettig. Het is tot slot ook nog mogelijk om inspiratie op te doen op het internet. Op het internet kun je diverse bronnen raadplegen die je inzicht geven in de mogelijkheden zodat je zeker weet dat je de juiste keuze zult maken.