Wat is een witruimte?

Wat is een witruimte?

Wat is een witruimte?

Op deze pagina leggen we je uit wat een witruimte is. Waarschijnlijk heb je dit begrip al wel eens voorbij horen komen, maar weet je nog steeds niet precies wat het is. Deze pagina gaat ervoor zorgen dat jij straks wel precies weet wat dit begrip inhoudt. Witruimte is namelijk een term die men gebruikt op het moment dat er een lege ruimte op een pagina staat. Dit is een bewuste keuze en vaak is dit om een afbeelding aan te duiden. Kortom, hiermee wil men visuele elementen versterken. Een andere naam voor dit begrip is ook wel een negatieve ruimte. Wanneer we het hebben over negatieve ruimte dan hebben we het ook over een witruimte die open wordt gehouden om de leesbaarheid van een tekst te verbeteren. Heb je een logo op je website staan en wil je ervoor zorgen dat deze prominenter wordt weergegeven? Dan is het ook aan te raden om gebruik te maken van een witruimte.

Weet jij na het lezen van bovenstaande informatie nog niet goed wat een witruimte is? Lees dan verder! Onderstaand gaan we je hier namelijk nog meer over vertellen. Tevens vertellen we je hoe dit gemaakt wordt in HTML. Heb je na het lezen van onderstaande informatie nog vragen, dan kan je ons natuurlijk gewoon benaderen.

Extra uitleg

Wanneer je een pagina hebt waar van rand tot rand alleen maar tekst staat, dan is dit natuurlijk onleesbaar. Juist daarom zorg je ervoor dat er marges, inspringen en lege ruimtes zijn. Dit zorgt ervoor dat het veel gemakkelijker wordt om de tekst te lezen. Tekst op een pagina is enorm belangrijk, zeker wanneer je een bepaald product of dienst wilt verkopen. Is de tekst niet goed leesbaar, dan verkoop je waarschijnlijk ook minder.

Wil jij voor een negatieve ruimte op je website in HTML, dan kan dat bijvoorbeeld in WYSIWYG web builders, er zullen dan meer elementen zijn om voor een lege ruimte te zorgen. Echter heeft de ontwerper dan weinig controle over de indeling, er is dan meer technische kennis nodig. Aan te raden is om voor een CMS als WordPress te kiezen.