Wat is een Facebook pixel?

Wat is een Facebook pixel?

Wat is een Facebook pixel?

Onderstaand gaan we jou uitleg geven over wat een Facebook pixel nou eigenlijk precies is. Facebook ken je waarschijnlijk wel. We leven in het digitale tijdperk en social media is populairder dan ooit. Via Facebook kan je nieuwe mensen leren kennen, je huidige vrienden toevoegen en eigenlijk laten zien wat jij in het dagelijks leven doet. Zo kan je foto’s plaatsen en verhalen schrijven. Iedereen ziet dan precies wat je aan het doen bent en dat is erg leuk. Maar liefst 2 miljard mensen over de hele wereld maken gebruik van Facebook en dit laat al wel zien hoe groot het platform van oprichter Mark Zuckerberg is. In 2004 heeft hij het platform opgericht samen met medestudenten en hij is dus momenteel nog steeds de eigenaar. Echter is dit niet het enige social media platform dat hij in beheer heeft. Facebook is namelijk ook de eigenaar van Whatsapp en Instagram en kan dus als erg machtig gezien worden. Onderstaand  gaan we de vraag: wat is een Facebook pixel voor je beantwoorden.

Wat is het precies?

Via Facebook hebben bedrijven de mogelijkheid om te adverteren en je kunt je hierbij heel specifiek richten op je doelgroep en dat is natuurlijk top. Echter moet Facebook wel aan haar informatie komen zodat jij gericht kunt adverteren. Om hierachter te komen bestaat Facebook Pixel dus. Dit is een HTML code die ervoor zorgt dat men ziet wat men doet. Welke pagina’s worden er bezocht en op welke advertenties wordt er geklikt. Tevens kan men hierdoor bepalen welke doelgroep een website bezoekt vanuit Facebook. Vervolgens wordt een doelgroep onderverdeeld in verschillende subdoelgroepen. Erg interessant allemaal natuurlijk en hier verdient Facebook veel geld mee. Echter kunnen bedrijven hier ook veel geld mee verdienen omdat ze gericht kunnen adverteren.

Hoe zit het met privacy?

Deze HTML code is onzichtbaar en dit betekent dat het niet om cookies gaat en Facebook dus geen toestemming aan jou vraagt. Zij gebruiken eigenlijk de gegevens van de gebruiker zonder dat zij dit weten. Dit heeft er al voor gezorgd dat er meerdere zaken zijn die tegen Facebook lopen op het gebied van Privacy. De Belgische regering is zelfs al in het gelijk gesteld.