Wat is disqover?

Wat is disqover?

Wat is disqover?

Discover is een nieuw onderdeel van Google. Het is in principe een nieuwe lijst waar je als bezoeker kunt kijken naar nieuwe dingen die er op de wereld zijn. Zo heb je er veel nieuwsberichten over allerlei dingen instaan. Deze berichten moeten wel aansluiten aan je persoonlijke interesses. Deze informatie heeft Google natuurlijk allemaal van jou omdat ze informatie van je kunnen verkrijgen. Dit doen ze door middel van hun zoekmachine en door middel van cookies. Op deze manier weet Google heel veel van jou als persoon. Dit kan positief voor jou zijn, omdat je dan niet zelf voor deze onderwerpen handmatig hoeft te zoeken.

Google vindt het belangrijk dat zijn gebruikers up-to-date blijven met de wereld en dat zei nieuws krijgen te zien die de mensen zelf ook belangrijk vinden. De content wordt aangeschreven op de data die Google van jou heeft. Hiervoor gebruiken ze meerdere software om hierachter te komen. De informatie wordt overal vandaan gehaald waar jij allemaal naar kijkt op het internet. Op deze manier kan jij via discovery meerdere dingen te weten komen over de wereld, maar ook over jezelf. Ze kunnen zelfs informatie uit dingen halen zoals  youtube videos die jij bekijkt op je telefoon of op de computer.

Hoe komt discovery aan zijn content?

Discovery gebruikt meerdere algoritmes om aan zijn content te komen. Hierbij pakken ze content van meerdere websites en maken ze hier hun eigen content van. Hierbij wordt er gekeken naar de SEO die toegepast worden op de websites. Hierdoor kan de crawlers makkelijk bij de informatie komen en die omzetten voor content op discovery. Hierbij kijken ze wel naar aansprekende onderwerpen die goed op de doelgroep kunnen werken. Er is ook uit onderzoek gebleken dat 10% van de bezoekers sneller ergens op klikt als er afbeeldingen bij de content zit die discovery laat zien. Daarnaast is er ook een applicaties die je kunt downloaden voor het gebruik van discovery. Dit is echter niet nodig omdat de webbrowser goed genoeg werkt. Sommige mensen vinden de applicatie helemaal niet fijn, omdat het niks toevoegt aan het onderwerp.