Wat is een canonical url?

Wat is een canonical url?

Wat is een canonical url?

Een canonical url kan heel erg handig zijn voor je website, dit is vooral heel erg handig als je gebruikt wilt maken van dezelfde pagina op je website. Dit betekent dus dat je een pagina als het ware kopieert. Maar doordat je de zoekmachine niet in de war wilt brengen zorg je er voor dat dit met dezelfde URL wordt gekopieerd. Op deze manier raakt de zoekmachine niet in de war en wordt de ranking van je website niet negatief beïnvloedt. Het kan ook zijn dat je deze canoncial url op een andere website of domein wilt hebben, dit kan natuurlijk ook. Je kan op tientallen domeinen dezelfde canoncial url hebben. Op deze manier verspreidt je de informatie en hebben de bezoekers meer ingang punten op je URL.

 

Socialmedia-URL

Pagina’s kopiëren op meerdere domeinen is natuurlijk ook heel handig. Het is vooral handig als je deze URL wilt verbinden met social media. Op deze manier bereik je veel meer mensen met jouw informatie. Deze URL verbindt dan je social media met de website, zodat je meer bereik krijgt met je domein. Het is natuurlijk belangrijk dat je een canoncial url gebruikt. Dit komt doordat de zoekmachine ziet dat er twee identieke websites zijn. De zoekmachine raakt hierdoor in de war, en hierdoor mis jij veel bezoekers op je website. De URL gebruik je dan ook om de sites dezelfde inhoud te geven, maar de sites zijn niet identiek. Hoeveel URL’s kan je nou dan gebruiken? Je kan in principe zoveel canonical url’s gebruiken als je maar wilt. Dit is echter niet verstandig, omdat je niet te veel ingangen wilt naar je website.

 

Hoe maak je een canonical url?

Dit doe je in de HTML-code van je kopie. In deze HTML-code pas je de URL toe met de originele web Adress van je website. Op deze manier wordt er waarde gegeven aan je kopie en kan de zoekmachine niet meer in de war raken. Het is belangrijk dat je dit goed dat anders heb je wel een probleem met de zoekmachine.