Wat is een 301 redirect

Wat is een 301 redirect

Wat is een 301 redirect

Misschien vraag je jezelf af wat een 301 redirect is. Een 301 redirect is een omleiding van een pagina naar een andere URL. Als je een 301 redirect goed toepast, kan je voorkomen dat mensen naar een niet werkende pagina navigeren. Als je namelijk naar een pagina gaat die niet werkt, dan krijg je een 404 melding te zien. Je zult een 301 redirect voornamelijk toepassen als je jouw website up-to-date wilt houden.

Als website wil je natuurlijk profiteren van een seo vriendelijke URL-opbouw. Hierbij kan de 301 redirect zeker van toegevoegde waarde zijn. Daarnaast wordt de 301 redirect ook toegepast als je de navigatie van de website veranderd. Dit is ook een goede functie om bijvoorbeeld gerelateerde pagina’s samen te voegen. Benieuwd naar de positieve effecten? Bekijk dan direct online de vele voordelen.

Waarom doorverwijzen met een 301 redirect?

Als je een 301 redirect uitvoert, behoud je het grootste deel van de autoriteit in de zoekmachines. Je wilt immers de oude SEO waardes van je adres niet verliezen omdat je dan opnieuw moet ranken voor een pagina. Een voorbeeld. Wanneer je de naam verandert van een bedrijf of naar een ander domein gaat wil je niet dat je bezoekers naar een website komen die niet niet gevonden wordt. Met een 301 redirect kun je dit voorkomen en dat is natuurlijk erg prettig.

Het juist toepassen van de 301 redirect

Als je besluit om je website te gaan verhuizen naar een nieuw domein is het goed dat je voor alle relevante pagina’s een redirect instelt voordat de nieuwe website actief wordt. Hierbij is het tevens goed om te benoemen dat een 301 redirect een permanente doorverwijzing is. In sommige situaties wil je een tijdelijke redirect maken en om deze reden is het goed om een tijdelijke 302-redirect in te stellen. Hierbij kun je op tijdelijke basis toch pagina’s naar elkaar laten verwijzen zodat je potentiële verkeer niet op een lege pagina terecht komt.

Neem contact met ons op

Ben jij van plan om binnenkort je website om te zetten naar een ander domein of wil jij nieuwe pagina’s toevoegen? Dan is het altijd goed dat je de 301-redirect goed toepast. Wil jij zeker weten dat je de redirects op een goede wijze toepast? Dan is het zeker aan te raden om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag bij het effectief inzetten van de redirects.