Wat is een extranet?

Wat is een extranet?

Wat is een extranet?

Een extranet we zien dit steeds vaker terugkomen en dit is niet voor niets het geval. Wanneer je een onderneming hebt en je wilt samen met elkaar werken in een veilige omgeving, dan zou je voor een extranet kunnen kiezen. Je bent dan wel op het internet aan het werk, echter kunnen je gegevens niet op straat komen te liggen. Tenminste, wanneer je voor extranet kiest. Mocht jij dit willen doen, dan is het aan te raden om goed onderzoek te doen naar verschillende aanbieders. Je moet er toch niet aan denken dat je voor een slechte aanbieder kiest en deze er vervolgens voor zorgt dat al je gegevens op straat komen te liggen. Wees dan ook verstandig en kies voor kwaliteit, ook op het moment dat je hier wat meer voor moet betalen.

Mocht jij bijvoorbeeld verschillende partners of leveranciers hebben waarmee je in een digitale omgeving moet werken, dan is het al helemaal belangrijk dat het extranet veilig is. Anders komen hun gegevens namelijk ook op straat te liggen en er is dan een kans dat je aansprakelijk gesteld wordt en dat wil je niet. Ook is de kans groot dat je de klant kwijt bent en dat is zonde.

Verschillende divisies

In een bedrijf heb je verschillende divisies, tenminste in een groot bedrijf. Met een divisie bedoelt men een afdeling. Op een bepaalde afdeling werkt men samen en misschien wordt er zo nu en dan ook wel met een andere afdeling samengewerkt. Om ervoor te zorgen dat dit zo soepel mogelijk verloopt is het aan te raden om ervoor te zorgen dat de juiste divisies met elkaar werken in het extranet. Zorg ervoor dat dit zo goed mogelijk ingedeeld is, hierdoor bespaar je tijd en dus ook geld.

Met verschillende mensen in een digitale omgeving werken kan zeker een aanrader zijn. Je kunt tegelijk in een bestand werken en dat nog wel op afstand. Het is dan ook niet gek dat veel bedrijven hiervoor kiezen en het is een onderdeel van het nieuwe werken waarbij steeds meer mensen vanuit huis werken. Dit voorloopt vaak erg soepel en snel.