Wat is usability?

Wat is usability?

Wat is usability?

Usability is een Engelse benaming voor het woord bruikbaarheid. Heel simpel gezet is het iets of iemand dat je nodig hebt om verder te kunnen met verschillende dingen. Dit kan van alles zijn. Van het plaatsen van keukens tot het vervoeren van eten voor de dieren in de dierentuin. Veel dingen zijn positief bruikbaar te beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan het meehelpen met het zoeken van een verdachte van de politie. Of je buurvrouw helpen met het ophangen van de plantenbakken. Ook kan je het op een slechte manier benaderen. Door middel van het gebruiken van websites om zo iemand op te lichten.

Doordat internet de laatste jaren veel meer wordt gebruikt worden er ook veel meer oplichters te vinden op het internet. Om dit tegen te gaan wordt er gekeken naar verschillende dingen. Zo zijn er mensen die robots website maken die automatisch kan zien wat er gebeurd wat niet klopt. Tegenwoordig is crypto een groots iets in de wereld. Steeds zie je het op het nieuws verschijnen. Het daalt en stijgt continu. Je hoort van veel mensen dat ze veel winst hebben gemaakt met maar elke honderden euro’s. En toch komen er meer zwarte bladzijden aan. Door dat er mensen makkelijk invloed kunnen uitoefenen op de markt kan het zijn dat ze via die weg met de markt kunnen spelen. Dit heeft invloed voor iedereen die een account heeft. Soms wordt het voor die mensen goed beïnvloed en soms slecht. Maar waarom zou je in crypto handelen? Nou dit komt omdat het bruikbaar kan zijn. Ook moet je dit doen met bruikbaar geld. Zo kan je er voor zorgen dat je geld kan verdubbelen. Maar zo makkelijk is het nog niet. Daarom moet je dit doen met geld wat je kan missen.

Bruikbaarheid van een website

Het hebben van een goedlopende website is ook in deze vorm erg belangrijk. Het hebben van een goede website die goed ondersteund wordt door een team is daarom ook erg bruikbaar zowel voor de mensen die bij het bedrijf werken als voor de mensen die producten willen aanschaffen. Het is dan erg handig dat alles goed verloopt en dat het makkelijk te gebruiken is.