Wat is de betekenis van linkbuilding

Wat is de betekenis van linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel om er voor te zorgen dat je website zo hoog mogelijk in de zoekmachines komt. Linkbuilding is dan ook een onderdeel van SEO (zoekmachine optimalisatie). Hier vind je de betekenis van linkbuilding lekker uitgebreid uitgelegd, lees je met ons mee?

Wat kunnen we ons voorstellen bij de betekenis van Linkbuilding?

Linkbuilding kan je op twee manieren inzetten. Deze twee methoden worden gebruikt om een website hoger in google te krijgen. Wanneer je op zoek gaat naar de vraag: Wat is de betekenis van linkbuilding? Dan kom je meestal de uitleg tegen dat het verkrijgen is van relevante links op een andere website. Deze links verwijzen dan weer naar jouw eigen website. Het doel van Linkbuilding is dan ook een hogere waardering in zoekmachines te krijgen. Je kunt dan nog hoger komen door het gebruik van bepaalde zoekwoorden.

Een backlink is een hyperlink op de site van een ander. Wanneer iemand dan op de links klikt op die site wordt de persoon doorgestuurd naar jouw website en in combinatie hiermee ziet een zoekmachine zoals Google een backlink als een aanbeveling. Door de backlinks krijgt jouw site autoriteit en met meer autoriteit krijg je betere posities in de zoekresultaten.

Het succes van linkbuilding is afhankelijk van de geplaatste links maar in grote mate ook afhankelijk van de kwaliteit van de site waar ze voor geplaatst worden. Jouw technische en on-page optimalisatie is zeer belangrijk voor het algemene succes van een linkbuilding campagne bijvoorbeeld.

Je begint altijd met een linkbuilding strategie, voor deze strategie kijk je naar de huidige stand van jouw website en het banklink profiel. Je dient er voor te waken dat je altijd een natuurlijk profiel weet te behouden.

Bij het opstarten van jou linkbuilding strategie kijk je naar de lange en korte termijn doelen, waar wil je nu op scoren, waar wil je later op scoren, wat is het laag hangend fruit, waar is de concurrentie hoog en waar is de concurrentie laag. Met wat voor soort kwalitatieve links denken we de top te kunnen behalen, wat voor soort links naar je website moeten we plaatsen? Hoe is de verdeling tussen startpagina links, partner links, SEO blogs, autoriteit blogs levert jou het meest op of plaatsen we misschien alleen blogs voor je?

Al met al wordt er een heel plan opgesteld om jouw posities in Google zo goed mogelijk te verbeteren met linkbuilding.

Wat zijn de mogelijkheden met Linkbuilding?

Nu we uitgelegd hebben wat de betekenis van linkbuilding is moet je er nog achter komen hoe je dit kan uitvoeren, hoe je dit dient uit te voeren en wat je er mee voor elkaar kunt krijgen. Er zijn namelijk verschillende manieren om backlinks te krijgen. Elke manier van backlinks verkrijgen heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De manieren om backlinks te realiseren gaan we uitleggen:

●       Zelf toevoegen van Backlinks: Hier ga je zelf links plaatsen van jouw website op het internet. In bedrijvengids websites kan je vaak de link van jouw website toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan forums of bedrijvengidsen waar je zelf jouw site kunt vermelden.

●       Vragen van Backlinks: je kunt ook backlinks vragen. Deze manier noemen we ook wel Outreach. In feite vraag je aan desbetreffende websites of ze een link naar jouw website willen opnemen op hun site. Bij deze manier kost het veel tijd maar ben je ook niet verzekerd van het feit of er nieuwe backlinks bij komen. Sommige web eigenaren willen er een vergoeding voor hebben of een tegendienst.

●       Backlinks verdienen: Je kunt ook backlinks verdienen door middel van een goed omvattend content te maken waar andere website eigenaren ook naar toe gewezen willen worden. Zoekmachines vinden dat volgens de richtlijnen backlinks onder verdiende backlinks moeten vallen. Het algoritme wordt zo bepaald welke websites en pagina’s belangrijk zijn.

●       Backlinks kopen en ruilen: Wil je snel backlinks hebben dan kan je ze kopen. Vroeger (en nu ook nog wel eens) werd er door middel van startpagina links in bulk gekocht. Daardoor werd de site hoog gehouden in de zoekmachines. Tegenwoordig wordt het algoritme gekeken naar de combinatie van sterk content en relevante backlinks. Het is nu belangrijker om kwalitatieve links, relevante links en niet zo zeer kwantitatieve links naar je webiste plaatst.

Een voorbeeld van sites waar je zelf links kunt kopen tegen een vergoeding: Bloglinks.nl

●       Behouden van backlinks: het behouden van de backlinks moet de meest voor de hand liggend zijn. Deze manier wordt vaak wel vergeten. Er moet regelmatig gecontroleerd worden of de verkregen backlinks een 404 code krijgen. Er is ook SEO software waarbij je kunt zien of er backlinks verloren zijn gegaan. Je kunt proberen om die links weer terug te krijgen.

Na bovenstaande gelezen te hebben kunnen we 2 pagina’s aanbevelen:

Wat is een natuurlijk linkprofiel?

Een natuurlijk linkprofiel bestaat uit variatie, verwijzende domeinen en inkomende backlinks. Daarom is het van groot belang dat de verwijzende domeinen en relevante links blijven groeien. Juist dan wordt je gezien door zoekmachines omdat je autoriteit groeit.

Je wilt er graag voor gaan dat je kwalitatief verwijzende domeinen hebt. Zo is een unieke website die naar jouw website linkt een verwijzend domein. Twee linken op de site van een ander staan, houdt het in dat het maar één verwijzend domein is. Het verwijzende domein is waardevoller als het een hoge autoriteit heeft.

Relevantie is ook een punt of de back link waardevol is. Door het content kan je bepalen of de website relevant is. De links moet dus altijd wel wat te maken hebben met het content. Stel je hebt een schilders website en je plaatst een link op een website over honden dan is dit niet relevant, stel je schilderd honden hokken dan is het weer wel relevant. Bij linkbuilding moeten de links te verantwoorden zijn, kun je het niet simpel uitleggen, plaats de link dan niet.

Een gevarieerd ankertekst profiel is ook belangrijk bij het behouden van een natuurlijk linkprofiel. In de Ankertekst komt dan een interne of externe links. Het is goed als de link gestuurd wordt naar jouw merknaam maar het is ook goed om hier veranderingen in aan te brengen. Je kunt er voor kiezen om linken te gebruiken die naar productcategorieën of een specifiek merk verwijzen. Hier dien je op te letten dat je veel vervoegingen gebruikt. Wil je graag scoren op het woord “schilder” plaats dan geen 100 links met exact het woord “schilder” maar plaats ook bijvoorbeeld “schilder vinden” of zelfs “klik hier”.

Het is ook belangrijk dat een groot deel van de links naar de hoofdpagina gaan van jouw website, het komt altijd goed over daar je dan “branded” links kunt plaatsen met jouw merknaam erin. Het is dan ook belangrijk dat de waarde van de links hogere posities krijgen. Een website moet dus autoriteit hebben.

Houdt altijd het tempo in de gaten waarin de links naar jouw website komen. Wanneer dit in één week heel veel zijn en daarna niets meer dan is dit onnatuurlijk, je kunt wel een soort “promotie” maand hebben waarin je een keer extra veel plaatst maar let hier mee op.

De betekenis van linkbuilding in 2022/2023

Een van de meest bekende SEO strategie is toch wel linkbuilding. Je komt er hoger mee in de zoekmachines, waardoor jouw website sneller gevonden wordt. Er is al aardig wat onderzoek gedaan naar wat linkbuilding voor een impact heeft. Juist door de backlinks, verhoogt het de positie in zoekmachines. Er is online heel erg veel te vinden over de betekenis van Linkbuilding. Omdat het dan ook veel tijd in beslag neemt is het altijd een optie om een SEO bureau in te schakelen die het voor jou gaat doen.

De Linkbuilding uitbesteden aan een SEO bureau

Wanneer je de linkbuilding gaat uitbesteden wil je wel graag op zoek gaan naar een bedrijf dat er ook echt veel vanaf weet. Je wilt wel graag een specialist die er voor kan zorgen dat de positie van je bedrijf hoger in de zoekmachines komt. Het is dan ook erg fijn dat er meerdere dingen aangepakt worden door het SEO bureau. Up to date blijven is heel erg belangrijk! Online marketing is wel de toekomst en daarom is het van groot belang dat je ook echt hoog in de zoekmachines blijft staan.

Linkbuilding uitbesteden is dus DÉ manier om je website en bedrijf te verbeteren en op de kaart te zetten. Bij een SEO bureau kan je profiteren van de deskundigheid en ervaring.

Kan je geld besparen met het uitbesteden van linkbuilding?

Wanneer je een linkbuilding bureau in de arm neemt dan heb je van te voren al wel wat onderzoek gedaan hoe de werkwijze is en of er ook ervaring is met linkbuilding. Vaak is het zo dat een bureau heel erg goed weet welke backlinks niet werken en welke links wel. Je merkt wel dat als je linkbuilding uit gaat besteden dat jou het veel tijd kan schelen. Die tijd kan je dan weer gebruiken voor andere belangrijke dingen. Bo5.nl wil je daarom graag bij helpen.

Waarom verbetert linkbuilding ook de SEO?

We hebben al eerder aangegeven dat linkbuilding een belangrijk onderdeel van SEO is. Door het verbeteren van de rankings en zichtbaarheid van je website kom je hoger uit in de zoekmachines. Dit is alles komt tot stand door middel van backlinks die een hoge kwaliteit hebben, in de juiste verhouding geplaatst zijn en met de jusite ankerteksten. Linkbuilding is dus belangrijk voor jouw posities in Google, we zullen nog een paar redenen noemen:

●       Door linkbuilding krijg je meer backlinks naar je website. Hoe meer backlinks, hoe hoger je uitkomt in de zoekmachines.

●       Als je hoger in de zoek resultaten uit komt is de kans dat je “vanzelf” links krijgt ook groter daar mensen je weten te vinden.

●       Met linkbuilding kan je ook relaties met andere websites opbouwen. Wanneer je links bouwt met andere websites kan je relaties en partnerschappen opbouwen. Het is een soort van Netwerk, maar deze zijn er in de toekomst wel nodig voor om hoog te blijven in de zoekmachine.

Waar let je op als je de linkbuilding gaat uitbesteden

Wanneer je besloten hebt om de linkbuilding uit te besteden, dan moet je wel met een aantal punten rekening houden. Zorg dat je van te voren de juiste informatie hebt van het bedrijf. Het is dan ook erg belangrijk om de kwaliteit van de links die het bureau voor je gaat plaatsen te controleren.

Het is ook goed om te weten wat andere mensen of bedrijven vinden van het linkbuilding bureau en wat de staat van dienst is. Het is natuurlijk ook goed om te weten wat het gaat kosten als je linkbuilding gaat uitbesteden. Een klantenservice te bekijken van het bureau is ook een punt wat je zeker moet doen. Elk linkbuilding bureau heeft zo zijn eigen algemene voorwaarden. Lees deze ook goed door.

En als allerlaatste is het belangrijk wat voor een budget je wilt uitgeven per maand voor het uitbesteden van linkbuilding. Het is natuurlijk wel zo dat linkbuilding niet zomaar moet stoppen. Het nieuwe links moeten doorgaan wil je de concurrentie in de zoekmachines voorblijven.

Zorg er voor dat je in zee gaat met een bureau waar jij het gevoel bij hebt dat je het vertrouwt en zij focussen op een natuurlijk linkprofiel.

Voordelen van Linkbuilding

Linkbuilding heeft een aantal voordelen, dat we graag even aanhalen:

●       De ranking van je website wordt verbeterd in de zoekmachines

●       Het kan de hoeveelheid verkeer naar je website vergroten

●       Linkbuilden op 1 pagina helpt ook de rest van jouw website verbeteren

●       Je krijgt meer naamsbekendheid

●       Het is gefocussed op de lange termijn (SEA is korte termijn) zonder terugkomende kosten per klik

●       Kosten per lead aanzienlijk lager dan SEA

Het grootste voordeel is toch wel dat het veel tijdsbesparing geeft voor jou. Jij kan dan weer andere belangrijke dingen voor je onderneming gaan doen die ook hard nodig zijn.

Hoe kan Bo5.nl helpen met linkbuilding?

Bij Bo5 worden er altijd vooraf duidelijk afspraken gemaakt en deze komen we ook na. We zorgen er voor dat er op ons gebouwd kan worden en dat we een hechte partner worden. We zijn gespecialiseerd in SEO maar Linkbuilding voornamelijk. De linkbuilding gebeurt whitelabel wat inhoud dat je onze bedrijfsnaam op rapportages eigenlijk niet terug vind. Hier hebben we voor gekozen doordat we hoofdzakelijk marketing agencies ondersteunen in hun activiteiten.

Zijn verkopen ons werk door aan hun klanten waardoor het wel zo handig is als wij daar niet op vermeld worden. Doordat we gespecialiseerd zijn, kunnen we top resultaten geven voor een scherpe prijs. Verder hebben we korte lijntjes en zijn we er altijd, je kunt via whatsapp contact hebben, je kunt e-mails verwachten op zaterdag, zondag en de vreemdste tijdstippen van de dag.

Voor wie is Bo5 er allemaal?

We zijn er hoofdzakelijk voor marketing agencies welke efficiente ondersteuning nodig hebben met de linkbuilding activiteiten. We zijn er voor agencies welke de campagnes volledig zelf beheersen en wij alleen de handjes zijn maar zijn er ook voor agencies welke alles wensen uit te besteden.

Verder hebben we een beperkte hoeveelheid eind klanten (website eigenaren) waar we direct voor werken.

Het maakt verder niet uit voor welke branche we moeten werken. We hebben ervaring met alles inclusief de erotiek en casino branche. Onze kracht zit hem in de ervaring en het klaar staan voor iedereen. We communiceren correct en snel en door duidelijke afspraken te maken komen we samen uit tot een top resultaat voor jouw posities in Google. Wanneer er in het weekend een mailtje binnenkomt beantwoorden we deze zoveel mogelijk dezelfde dag. Dus ook op zondag! Bij ons weet je dus waar je aan toe bent. Als linkbuilding bureau hebben wij als doel dat jouw onderneming een mooie omzet maakt.

Een vrijblijvend gesprek aanvragen met Bo5!

Wanneer je graag nog eens een vrijblijvend gesprek zou willen met Bo5 dan kan je dit eenvoudig doen door het contactformulier in te vullen. Wij gaan er dan voor om precies uit te leggen hoe we te werk gaan met linkbuilding, hoe jij ontzorgt kan worden en alle andere vragen die er zijn beantwoorden we graag.

Als je dit vrijblijvende gesprek met ons hebt gehad zit je nergens vast. Jij mag zelf bepalen wat je wilt. Wij vertellen de werkwijze die we hanteren bij linkbuilding, wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen maar ook de resultaten die eruit voort kunnen komen wanneer je de linkbuilding uitbesteed aan ons. Wil je linkbuilding uitbesteden of simpelweg meer informatie ontvangen, we horen graag van je!

betekenis van linkbuilding