Wat is een bezoekersloyaliteit?

Wat is een bezoekersloyaliteit?

Wat is een bezoekersloyaliteit?

Misschien komt bezoekersloyaliteit je niet gelijk bekend voor. Dit is een term die namelijk vooral wordt gebruikt in de sales. Dit houd eigenlijk precies in wat het woord al zegt. Het eigenlijk niks meer dan dat je klanten terugkeren naar jouw site of winkel na de eerste aankoop. Het loyaal zijn aan de winkel waar je de producten afneemt. Dit wordt vooral veel gekenmerkt door consumenten in retail winkels of supermarkten. Hier doen winkels ook veel moeite voor. Denk hierbij aan imago van het bedrijf, de indeling van de winkel en nog veel meer. Mensen hebben het zelfs niet eens door, maar onbewust koop je toch meer dan dat je nodig hebt. Dit komt vooral terug in supermarkten met bij het snoepgoed en ander lekkernij wat je eigenlijk helemaal niet nodig hebt.

Ook wordt het steeds meer online en b2b gekenmerkt dat het steeds meer wordt gebruikt. Bijvoorbeeld door het bestellen op steeds dezelfde websites. Dit ook wederom ook weer een supermarkt zijn. Steeds meer supermarkten doen namelijk ook aan thuisbezorgd. Maar niet alleen de supermarkt. Tegenwoordig kun je namelijk ook auto’s op het internet bestellen. Iets wat je 10 jaar geleden nooit had verwacht dat het kon. Niet alleen met euro maar ook met crypto. Tot kort kon je namelijk zelfs met crypto auto’s kopen. Mocht je dus 10 jaar geleden bitcoin hebben gekocht kan je zeggen dat je nou een hele goedkope auto had kunnen kopen. Hoewel veel mensen dat niet hebben komt het ook bijna niet van pas. Dit komt omdat crypto heel instabiel en veel mensen er niet in geloven. Het is namelijk een hele stressvolle markt waar weinig mensen goed tegen kunnen. Ondanks dat is het wel veel bekender geworden. Tegenwoordig zie je ook steeds meer mensen er naartoe stappen zonder dat ze er nog enig idee hebben wat het is. Dit is erg groot risico want zo kan je met een klap veel geld verliezen als je niet op tijd koopt of verkoopt.

Grote klanten

Het hebben van vaste klanten is voor je bedrijf ook enorm belangrijk. Dit kan je namelijk veel meer winst geven. Vooral als het op zakelijk gebied gaat. Het kan namelijk maar zo een grote klanten zijn die misschien al 50% van je inkomen genereert. Mocht die klant wegvallen verlies je ook veel omzet dus hou ze altijd up-to-date.