Wat is een effective cost per click?

Wat is een effective cost per click?

Wat is een effective cost per click?

Wanneer je ervoor kiest om te adverteren op bijvoorbeeld Google, dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je dit meetbaar maakt. Als je dit meetbaar maakt, dan weet je een stuk beter of het adverteren nut heeft. Je moet er toch niet aan denken dat je een hoop geld aan Google Ads betaald en je hier uiteindelijk niks uit haalt. Mocht jij dit goed meetbaar willen maken, dan is het aan te raden om gebruik te maken van de formule van effective cost per click. Mocht jij hier alles over willen weten, dan ben je op deze pagina zeker aan het juiste adres. Hier vind je namelijk de beste informatie over deze formule.

Wanneer je ervoor kiest om te adverteren op Google, dan maak je gebruik van SEA. Ben jij een bedrijf dat dit aanbiedt, dan zal je waarschijnlijk wel goed aan je klanten willen kunnen vertellen wat dit gaat opleveren, juist daarom is dit artikel absoluut een aanrader. Wanneer je gebruikmaakt van de formule, dan kies je ervoor om de totale inkomsten van een campagne te delen door het aantal acties die genomen zijn.

De kosten van een klik

Om deze formule goed te kunnen toepassen is het belangrijk dat je goed inzichtelijk hebt wat de kosten van een klik zijn. Er zijn op Google uiteraard ontzettend veel verschillende zoekwoorden en de kosten zijn erg verschillend. Zo heb je al zoekwoorden waarbij een klik slechts 4 dollar kost en heb je ook zoekwoorden die 50 dollar per klik kosten. Wil jij op Facebook adverteren op kleding, dan ben je het minste kwijt. Wanneer je met adverteren aan de slag gaat moet je goed kunnen bepalen of de kosten het waard zijn.

Wanneer je kiest voor een zoekwoord met een hoge prijs per keer dat er geklikt wordt, dan hoeft dit niet per se slecht te zijn. De reden dat het zoekwoord duur is, is namelijk omdat de winstmarge hoger is en omdat klanten eerder in actie komen. Kortom, het is niet voor niets zo dat bepaalde zoekwoorden veel hoger zijn dan anderen. Laat je hier niet altijd in negatieve zin door beïnvloeden, dit kan ook goed zijn.